+387 52 304-050 info@cromex.ba

Uspješno realizovani projekti sa našim energetski efikasnim rješenjima

Proteklih godinu dana uložili smo značajne napore u intenzivan rad na razvoju naših novih proizvoda. Nakon uspješnog završetka procesa razvoja, posvetili smo se njihovoj implementaciji i praćenju rezultata. U ovom članku, izdvojili smo tri različita primjera objekata koji su uspješno implementirali naše proizvode – bojlere, spremnike i toplotne pumpe. Kontinuirano pratimo njihovu učinkovitost i rad kako bismo osigurali najbolje moguće rezultate.

Prvi primjer je porodična kuća površine 200m2 koja koristi kombinaciju podnog grijanja i radijatora za zagrijavanje prostora. Ova prizemnica s garažom, ranije je koristila drvenu peć za grijanje. Kako bi smanjili potrošnju energije i troškove, za ovaj projekat smo preporučili upotrebu Monoblock toplotne pumpe snage 16 kW, spremnika kapaciteta 300L i bojlera kapaciteta 200L. Odluka o prelasku na grijanje Toplotnom pumpom donijela je izuzetne rezultate, pružajući učinkovito zagrijavanje kuće i dostupnost tople vode uz minimalne operativne troškove.

Drugi primjer je poslovni prostor na više etaža sa podnim grijanjem. U ovom objektu, primijenjena je Monoblock toplotna pumpa snage 9 kW i spremnik kapaciteta 200 litara. Korisnici poslovnog prostora izražavaju svoje zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima.

Treći primjer se odnosi na stambeno-poslovni objekat površine 350 m2, koji koristi radijatore. Za ovaj objekat smo preporučili upotrebu Split toplotne pumpe i spremnika kapaciteta 500 litara. Split toplotna pumpa se razlikuje od Monoblock verzije po tome što se koristi u objektima većih prostorija i sastoji se od dvije jedinice – unutarnje i vanjske. Ova pumpa koristi freon R32, čiji GWP (potencijal globalnog zagrijavanja) iznosi 675, te je riječ o jednom mediju koji slijedi trend smanjenja GWP-a čemu teži industrija klimatizacije. Rashladni medij R32 omogućuje bolji prijenos toplote čime je postignuta veća energetska efikasnost. Spremnik kapaciteta 500 litara osigurava dovoljno tople vode za potrebe objekta. Ovaj sistem pruža pouzdanu i efikasnu regulaciju toplote, prilagođenu potrebama stambeno-poslovnog objekta.

Naši dosadašnji projekti sa bojlerima, spremnicima I toplotnim pumpama ostvaruju izvrsne rezultate. Kontinuirano se trudimo pružiti dobra rješenja za našu regiju lokalno proizvedenim proizvodima. Nastavit ćemo pažljivo pratiti rad toplotnih pumpi i bojlera, bilježeći sve relevantne aspekte. Cilj nam je osigurati najbolje moguće usluge našim klijentima i održati visok nivo kvalitete u radu naših servisera.

Pročitajte

U posljednjih 10 godina, Cromex je kontinuirano investirao u restauraciju i izgradnju novih objekata kako bi stvorio prostor za nove mašine i odjele. S početnih 60m2, proširili smo se na 0,7 ha, a potom preuzeli dodatnih 5,2...

U posljednjih 10 godina, Cromex je kontinuirano investirao u restauraciju i izgradnju novih objekata kako bi stvorio prostor za nove mašine i odjele. S početnih 60m2, proširili smo se na 0,7 ha, a potom preuzeli dodatnih 5,2...

Cromex nastavlja svoju predanost održivom razvoju i zaštiti okoliša. Pripremamo investiciju za ostvarenje zelene budućnost – instaliranje solarnih panela na krovove naših objekata...

Cromex kompanija, koja se tradicionalno bavi metalnom proizvodnjom, uvodi nove proizvode na tržište – bojlere, spremnike i toplotne pumpe. Predstavljamo vam naše...

logo-final

This was created and is maintained with the financial support of the European Union and the German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ). Its contents are the sole responsibility of and do not necessarily reflect the views of the EU or the BMZ.

POZOVITE NAS

+387 52 30 40 51
+387 52 30 40 52

POSJETITE NAS

CROMEX d.o.o.
Brezičanski Put bb 79101 Prijedor
Bosna i Hercegovina

RADNO VRIJEME

Pon-Pet od 07:00-16:00h