+387 52 304-050 info@cromex.ba

Toplotne pumpe i spremnici

Inox - bojleri, spremnici i toplotne pumpe

Cromex kompanija, koja se tradicionalno bavi metalnom proizvodnjom, uvodi nove proizvode na tržište – bojlere, spremnike i toplotne pumpe. Predstavljamo vam naše inovativne i energetski efikasne sisteme, koji donose brojne prednosti.

Kroz pažljiva istraživanja i razvoj, uspjeli smo napraviti visokokvalitetne bojlere od nehrđajućih materijala, optimizirane za učinkovitu upotrebu energije. Uz toplotne pumpe, ovi bojleri pružaju efikasna rješenja koja vam pomažu u štednji energije i doprinose očuvanju okoliša.

Istražite našu ponudu bojlera i toplotnih pumpi i pridružite se rastućoj zajednici korisnika naših energetski efikasnih sistema. Osim dugoročnih financijskih koristi, također ćete doprinijeti očuvanju okoliša.

Inox - Bojleri

Bojleri su neizostavni dio naših domova. Pružaju nam instant pristup toploj vodi za naše svakodnevne potrebe, troše manje energije za zagrijavanje vode, što rezultira nižim računima za energiju i očuvanju našeg okoliša. 

Prilagodljivi su za različite primjene, uključujući korišćenje u domaćinstvima, hotelima, restoranima i industrijskim postrojenjima. Zbog velike površine izmjenjivača toplote idealni su za kombinovanje sa solarnim panelima, toplotnim pumpama (sistem voda-zrak ili voda-voda), pećima na čvrsta goriva ili drugim izvorima toplote kako bi se osigurala maksimalna efikasnost. Osim što su efikasni, smanjujući troškove zagrijavanja sanitarne vode, naši bojleri su jednostavni za održavanje i servisiranje, što ih čini pouzdanim izborom za dugotrajno korišćenje. Nudimo bojlere u različitim veličinama, uključujući modele od 200, 300 i 500 litara.

Za više informacija klikni ovde! (treba direktno da ode na bojlere u proizvodima)

Spremnik za akumulaciju vode

Cromex-ov Spremnik za akumulaciju tople vode (buffer) je ključni element u savremenim sistemima centralnog grijanja.  Ovaj spremnik ima važnu ulogu osiguravanja stabilnog rada toplotne pumpe ili drugog izvora toplote, pružajući dovoljnu količinu vode u najnepovoljnijim uvjetima. Zahvaljujući visokokvalitetnoj izolaciji, naš spremnik smanjuje gubitke energije na minimum.

Prednosti Cromex-ovog Spremnika za akumulaciju tople vode:

-Osigurava stabilnost i efikasnost grijanja

-Smanjuje troškove grijanja

-Prilagodljiv za različite izvore toplote

-Montaža u zatvorenim prostorima bez mogućnosti smrzavanja

-Maksimalni pritisak od 6 bara

-Radne temperature od  -10°C + 90°C

Za više informacija klikni ovde! (treba direktno da ode na spremnik u proizvodima)

Toplotne pumpe

Toplotne pumpe su uređaji koji koriste obnovljive izvore energije iz okoline, poput zraka, tla ili vode, kako bi prenosile toplinu i zagrijavale ili hladile prostorije te zagrijavale vodu. One su energetski učinkovito rješenje koje omogućava smanjenje potrošnje energije i emisija stakleničkih plinova, te za svaki uloženi kilovat energije pružaju znatno veću količinu toplotne energije.

Toplotne pumpe imaju višestruku primjenu, a najčešće se koriste za grijanje i hlađenje prostora u domovima, poslovnim zgradama, hotelima i drugim objektima. Osim toga, toplotne pumpe se također mogu koristiti za zagrijavanje vode u kućanstvu, uključujući vodu za tuširanje, pranje posuđa i rublja.

Pročitajte

U posljednjih 10 godina, Cromex je kontinuirano investirao u restauraciju i izgradnju novih objekata kako bi stvorio prostor za nove mašine i odjele. S početnih 60m2, proširili smo se na 0,7 ha, a potom preuzeli dodatnih 5,2...

U posljednjih 10 godina, Cromex je kontinuirano investirao u restauraciju i izgradnju novih objekata kako bi stvorio prostor za nove mašine i odjele. S početnih 60m2, proširili smo se na 0,7 ha, a potom preuzeli dodatnih 5,2...

U posljednjih 10 godina, Cromex je kontinuirano investirao u restauraciju i izgradnju novih objekata kako bi stvorio prostor za nove mašine i odjele. S početnih 60m2, proširili smo se na 0,7 ha, a potom preuzeli dodatnih 5,2...

Cromex nastavlja svoju predanost održivom razvoju i zaštiti okoliša. Pripremamo investiciju za ostvarenje zelene budućnost – instaliranje solarnih panela na krovove naših objekata...

logo-final

This was created and is maintained with the financial support of the European Union and the German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ). Its contents are the sole responsibility of and do not necessarily reflect the views of the EU or the BMZ.

POZOVITE NAS

+387 52 30 40 51
+387 52 30 40 52

POSJETITE NAS

CROMEX d.o.o.
Brezičanski Put bb 79101 Prijedor
Bosna i Hercegovina

RADNO VRIJEME

Pon-Pet od 07:00-16:00h